Thursday, June 12, 2008

Living in Style

Petrol price increases by 40%.
Parking charges of DBKL increase by 30%.
Rice 100%.
Bus fare 100% (proposed).
Nursery fees by 20%.

Pishposh! I am not bothered at all. Because:-

My salary increment is 3%! Think of it, 3% from Ciput is equivalent to Kecikenet.
Government is paying us RM625/year which translates to RM1.70 per day. Between Yamtuan and me, we will both get 85 cents each!

Pak Lah says rakyat should change their lifestyle. Eat keledek instead of rice. Or eat sticky rice. Or fragrant rice (cheaper than beras hancur). Maybe he thinks fragrant and sticky rice are our staple food, thus why prices for the two items are lowered. Take motorbike instead of cars. Soon there will be tuktuks on the road, i bet!

The 3% salary increment and 85 cents per day will make me so blooming in-trend that I can change my lifestyle as often and as easily as I change my hairstyle.

Starting from next month, i want my life to be styled like that of menteris!

7 Comments:

Anonymous The Nordic Convert said...

I am confused, as to HOW Pak Lah can suggest us to makan keledek. Maybe, we should propose his palace to serve THAT 3x a day! Muka pun boleh jadi keledek.

4:31 AM  
Blogger Hjh Esah Jolie said...

apo? disughuh eh makan keledek? apo peraso eh tu?

Change lifestyles? Like who? Macam dio? Umah free, keto free, jalan meghato..kojo eh? Tidoooo...

Uih..eden pon nak..

2:32 PM  
Blogger tajudin said...

kesian kat pak lah. beliau sudah sedaya-upaya bersungguh-sungguh bekerja keras membangun negara kita yang tercinta ini...

(..kalau aku teruskan lagi tulisan ni, ada harapan aku kena belangkong dengan tokey blog ni...)

5:26 AM  
Blogger OOD said...

nordiconvert,
over here i am tercengang cengang too. If he were to suggest makan ubi kayu, it would have made more sense, maybe he was being nostalgic. But keledek? Maybe it is his way of saing that our cost of living has equaled Tokyo?

Hajah Esah,
itu lah amat aka den ni ahhh... nak kato tak sekolah, sekolah...
nak kato meghoyan, dio jantan..

Kudin,
eh saya cinta pak lah apa! Berdiri teguh dengan bersungguh-sungguh dibelakang kepimpinan Pak Lah.

6:00 PM  
Blogger tajudin said...

kalau kat belakang, bukan sokong namanya, itu tunggu masa nak tikam belakang... kalau tak pun tunggu masa nak tolak je...

(he he he...)

12:34 AM  
Blogger Angah said...

i laughed my heart out baca entry ni. nak buek camno.. tengok how they behave dalam parlimen pun, dah tau kan.. givap!

2:24 AM  
Blogger OOD said...

Yang Dipertua Kudin,
hep! mana ada cam tu. Sayang tu sayang kat PM, cumanya tak percaya je. Tak tolak de, nak tepuk2 belakang bagi dia sedawa je.

angah,
dulu diorang macam kat kedai kopi kat dalam parlimen tu. Tapi sekarang, to please the voters, depa bersungguh2 sangat pulak. Sikit hari lagi ada campak kerusi lah tu..

1:38 AM  

Post a Comment

<< Home