Thursday, May 29, 2008

Queen Latifood

Photobucket


I have my hair braided by a Nigerian. Yes, I am a mother of three and I am almost 40. Why, one wonders.. Well, i wonder about it too. Why indeed.

Dreadlock dreadful, you say? Absolutely! It is easy to spot me now. If you see me, do say hi. And if I look at you with surprise and answer, wassup mannnn… it is the hairdo.

If with everything you said, my expression remains to be one of wonder, trust me, it isn’t you. It is the hairdo. The hair is braided so tight, my face is pulled up and back, my eyebrows are permanently arched, expression one of surprise. Beats botox injection anytime! I strongly recommend the hairdo for mothers in confinement.

Pantang baru adalah, tak usah, tak boleh ziarah mak mentua.


Photobucket

17 Comments:

Blogger Hjh Esah Jolie said...

rambut lain dia tak braid ke?

2:39 PM  
Blogger tajudin said...

berapa lama buat tu?

berapa lama tahan?

berapa lama nak elak mak mentua?

sekian.

7:27 PM  
Blogger OOD said...

Hajah EJ,
ayo..., rambut lain dio tak buek do. Susah kato eh. Kau pandai ko?

Tan Sri,
1) mengikut jenis rambut
2) mengikut jenis rambut
3) mengikut jenis mak mentua

in my case, 3 jam, 3 minggu, 3 minggu!

Kesian.

8:12 PM  
Blogger JoKontan said...

Oody :

On Motherhood VI.

Go and ask my kids how they sum up their mother.

One word.

Only one word !

Garaaaaangg.

However, IMHO, dokter didalam rumah (DDDR) kat Kontan tuu lagiii Garaaaang..

Tapi, Anak2 diaroang tuu hebat2 belaker.

8:44 PM  
Blogger drbubbles said...

Semalam i pi dinner nasi ayam kat damansara jaya...ada minah nigeria kat kedai rambut sebijik mcm you!

4:25 AM  
Blogger tajudin said...

pls help

i can't upload pic to blogspot. why ah?

sapa yang ada same problem. what to do?

artikel without gambar is like pocket without money. thanks for help.

8:23 PM  
Blogger shidah said...

3 minggu tak leh main ;) susah nak mandi beb

8:45 PM  
Blogger dith said...

Waahhh! My jaw dropped to the floor in awe that I had to drag it around for awhile till I slapped myself, pang!

Ini hairdo sudah cukup bagus untuk membuat kita 10 tahun lebih muda kerana boleh menarik segala kedutan tak payah buat transdermal braiding or weaving!

Agaknya segala sakit kepala pon boleh hilang kan? Atau mungkin sebab 3 minggu tak jumpa mak mentua, sbb tu sakit kepala hilang, hehe!

Jo,

Agaknya ko pakai meter atau gauge apa yek mengukut kegarangan seseorang tu? Sekarang ni kira garang saya terhadap anak dah berkurangan tapi sekali sekala boleh gak flare up, siap ler sepak terajang, hehe

Tapi kan Jo kalau si Ood ni naik angin dgn rambut camtu, takut nya kawan!

9:23 PM  
Blogger OOD said...

Bro Jo,
kenalah main good cop bad cop eh? Mak garang, abah tak?
Rasanya saya tak garang kot.. tapi kalau dah meletup, jadi krakatau. Itu Doktor Di Dalam Rumah, tak dapat membayangkan dia garang cemana.. Tapi itu lah, anak2 nya 'menjadik' ye tak?

Your kids tak payah kena bergarang lah Bro Jo.. they all seem like they have their heads firmly screwed on their shoulders. Good kids. Your six must one day exchange notes with my three!

7:25 PM  
Blogger Tigress said...

Wallow! You the Woh-man, my friend! I really tabik spring 21 times sama lu for the guts to carry it out! When I had mine done, took one look at how it was progressing, n almost died on the spot coz of the ketidakserasian with the facial features. The braider had to stop half way, n left just a portion, (like ciput) braided. Dia menyumpah, I swear, satu donia boleh dengar..

But on you... It looks good. Seriously! Way to go Queen Latifood!

1:44 AM  
Blogger Nazrah said...

oh gosh, i was trying to find the right time to invite my friend from sierra leone to corn row my unruly mane jugak!it's actually for migraine dan since rambut pun dah macam dawai duduk kat dubai nih.


ow lawd ave mercy mercy mercy....

1:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ood,

Dahi tu mcm nampak dahi Klingon sket.

Kalau poie ghumah Mak Metuo tu ekau pakailah tudung ;-).


Rgds,

KNA

11:23 PM  
Blogger OOD said...

dr bubbles,
funny.. i had nasi ayam at this one shop in DJaya, wahlaitoh, saw someone who looketh like you too!

Nigerian looking like meya? Hmmm....

Tan Sri,
advise without payment is also like pocket without money!
I use photobucket. Upload the pix to photobucket, then copy the url tag, paste it to my page. What you use?

Shidah,
main apa? ;o)

dith,
memangggg muka rasa kena stretch tarik, kalau beduk muka ni, boleh buat panggil orang pergi surau! Betul!
Menakutkan kan? Boleh intimidate anak-anak dan suami - another plus point!
dith, bro jo ada garanggometer. Tapi to be the winner, must ask the kids to do undian sms lah..

6:09 PM  
Blogger OOD said...

tigress,
buat rambut tu saja je nak buat suami seronok. Hehehe..
I dont think it makes me look good, it just makes me look 'shocking'ly different. Advantage, it makes my face looks slimmer. Disadvantage, it makes my teeth looks LARGER than life! Menakutkan i tell you!

nazrah,
you have a sierra leone friend to do it for you? Bestnya. To them it is as easy as us menyanggul or cabut uban je. Because i had to go to 'Urban Vibes' to do it, i had to pay big money tau! Do it! And let me know how it goes! Certainly great as migraine buster.

Bro KNA,
nuqjatlh? Hab SoSlI' Quch!
(the greatest insult in Klingon language, ie, your mother has a smooth forehead - berdahi licin beb!)

tlhIngan maH
(kita sama2 orang Klingon..)

hehe, mak metuo den, dahi licin jugak. Tak buleh jumpo, nanti dio 'siah paleh' nengok an..

6:19 PM  
Blogger maklang said...

arwah nenek maklang suko cakap siah pakleh..sambil geleng kepalo...

ok pe cam tu, kalu maklang buat camtu, paklang sure larinya..apo kono bini deyan ni...

tapi if maklang buek mesti ada hilite sebab 'uban vibes'banyak dah..he..he..

kimslam kat klingon dr kerteh eeh..

9:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

mid life crisis?
in denial of approaching menopause?
husband looking at younger girls?
all of the above?

8:50 PM  
Blogger OOD said...

maklang,
klingon tu dari kerteh ka? cek tak tao...

uban vibes, hehehe... pandai maklang, saya tak tepikir pon. Patutlah kedai tu gembira sambut saya, saya pon 'uban vibes' jugok!

takkan paklang marah kot.., bagi variety sesekali ok apa!

anonymous,
one word unites them all - meghoyan.

6:04 PM  

Post a Comment

<< Home